tisdag 3 oktober

Hund

Under två dagar fick hussar och mattar testa sina gråhundar i häng. Foto: Privat

Gråhundar testades inför kommande utmaningar

Århundradets match, skulle man kunna beskriva gråhundsklubbens besök på Älgparken i Ockelbo den 6-7 maj.

13 friska, jaktsugna gråhundar, i åldern mellan ett och fem år på ena planhalvan. Fem älgar i tre olika hägn på andra sidan. Hur den matchen slutar får vi se längre fram i höst.

Utvecklande

Att se den snabba utvecklingen på dessa unga hundar, när de får träffa skogens konung under kontrollerade former med inslag av gas och broms, ser framtiden väldigt ljus ut för våra gråhundar.

Två intensiva dagar både för hundar, hussar och mattar, med fyra släpp i hägnet under dessa två dagar, påverkar hundarna riktigt ordentligt.

13 gråhundar deltog under träningshelgen. Foto: Privat

Nöjda hundar

Att från fredag fram till tidig söndag eftermiddag bara få fokusera på sin hund, träna på älg, möta andra hundar, träna inkallning i rasthagen samt vara med husse och matte hela tiden – det gör vilken hund som helst nöjd och trött.

Nu är det lika jobbigt för husse och matte också, för vi får tips och råd från Lars och Petter Arkesjö hur vi kan hjälpa våra hundar att göra ett riktigt bra jobb till hösten – när årets älgjakt börjar. Spännande så det förslår.

Utklassning

Hur matchen slutade i Ockelbo? Naturligtvis vann varje gråhund sitt möte med skogens konung. Hade du trott något annat? Slutresultat 13-0.

Så ett stort tack till Ockelbo Älgpark som återigen bjuder på utmaningar för våra hundar och skapar en riktigt trevlig stämning för oss besökare.

Vi kommer gärna på en returmatch nästa år igen!

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.