lördag 20 april

Hund

Älghundklubben fördömer eftersöksbojkott

Igår rapporterades om att Svenska Jämthundklubben beslutat stödja en eftersöksbojkott på trafikskadat vilt, mot bakgrund av att man anser att rovdjurspolitiken havererat. Nu går Svenska Älghundklubbens ordförande Lennart Holmsten till motattack:
Det är inte etiskt försvarbart att bojkotta eftersök, säger han.

 

Lennart Holmsten är ordförande i Svenska Älghundklubben, som har nästan 10.000 medlemmar.

Vår ståndpunkt vad gäller vargarna är ju väl känd bland myndigheter och allmänhet, vi har ju positionerat oss på samma sätt som Svenska Kennelklubben och Jägareförbundet, och jag tror att vi riskerar att förlora sympatier i dessa grupper med eftersöksbojkotter, säger Lennart Holmsten.

Att ersätta ett eventuellt djurplågeri, vargens skada bland hundar och tamdjur med mera, med att bejaka ett annat genom att bojkotta eftersök på trafikskadat vilt, är helt enkelt inte etiskt försvarbart, säger Lennart Holmsten.

 

”Det är verkligt mod”

Jag tror inte att det är framgångsrikt i förlängningen det kan till och med vara skadligt att söka sig till dem som ylar högst. Då blir man bara betraktad som företrädare för inskränkt särintresse och sökande vind för lättköpt populism. Och att stå emot sådant det är verkligt mod, säger Svenska Älghundklubbens ordförande Lennart Holmsten till Svensk Jakt.

 

Läs tidigare artikel:

Jämthundklubben stöder eftersöksbojkott

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.