måndag 26 februari

”Svedea – försäkringsbolaget som vill göra skillnad”

En jakthund har inte bara en viktig roll i skogen, den är också en älskad familjemedlem. Svedea står upp för jakten och ser med sin jakthundsförsäkring till att hunden alltid får de bästa förutsättningarna om olyckan är framme.

Svedea vänder sig inte till alla, men inom de nischer man erbjuder försäkringar utmanar man branschen rejält. Jakt är ett exempel där bolaget specialiserat sig, bland annat genom att erbjuda sina medarbetare möjlighet att ta jägarexamen.

– Det handlar om att skapa en förståelse för jakten som helhet. Vilken roll fyller hunden? Hur går det till ute i skogen? Hur tränar man och förbereder hunden för att minimera risken för skador? säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkringar på Svedea.

– Vi vet vilken betydelse hundarna har för jakten och familjen. Hos oss får hundägaren möjlighet att fokusera på det viktigaste – att ta hand om hunden. Ett ytterligare stöd för våra djurkunder är våra duktiga ombud som finns spridda runt om i landet och är tillgängliga veckans alla dagar, från morgon till kväll.

En känsla av trygghet

Det finns flera bolag som erbjuder jakthundsförsäkringar. Även om man lusläser villkoren innan man köper försäkringen är det först om något händer försäkringsbolaget får bekänna färg. Det är om hunden blir sjuk eller skadas hundägaren ska kunna känna sig trygg med sitt val.

– Försäkringsbolag säljer ju egentligen en känsla av trygghet. Vi vill förmedla att vi är ett bolag som kommer att ta hand om kunden på bästa sätt – och vi vet att vi är på rätt väg. Vi hamnar alltid i topp vid både egna och externa mätningar av kundnöjdhet.

Skadereglering på ett ögonblick!

Om olyckan är framme ska inte hundägaren behöva ligga ute med pengar i samband med veterinärbesök. Därför har Svedea satsat på att modernisera skaderegleringen genom att automatisera processen. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och gör det möjligt att reglera skadan inom några sekunder.

– Automatisk reglering gör sig extra bra för just jakthundar, vars skador sällan behöver utredas vidare. Hundägaren kan känna sig trygg med att åka till veterinären även en söndag när hunden blivit skadad av ett vildsvin.

Jakthundsförsäkring för både skada och sjukdom

Generellt är jakthundar friska och sunda djur som inte behöver uppsöka veterinär i samma utsträckning som många sällskapshundar. Däremot utsätts jakthundar för större risker i samband med jakt. När en skada som kräver behandling hos veterinär blir det ofta betydligt dyrare för hundägaren.

– Förutom att försäkringen ska ge rätt skydd för de risker som finns förknippat med jakten, måste den ge ett bra skydd vid sjukdom. Många missar det, men även jakthundar kan ju bli sjuka.

Transparent och tydlig kommunikation

Som kund hos Svedea ska det vara enkelt att vara kund. Förutom att erbjuda bästa möjliga tillgänglighet och snabb skadehantering är kommunikationen viktig. Kunden ska förstå villkoren och vad som påverkar försäkringens premie.

Hög trovärdighet är A och O

Svedea vill vara mitt i de branscher de är verksamma inom. Därför är bolaget ofta med vid mässor och andra events med jakttema.

– Många hos oss är själva jägare och vi är stolta över att stå upp för jakten och vad den står för. Jakt och hundar är viktigt för oss och det vill vi att våra kunder och samarbetspartners ska känna. Vi vill göra skillnad på riktigt, även i jaktbranschen, avslutar Odd Einar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.