måndag 26 februari

Hedängens kennel förordar Bozita Robur som är ett spannmålsfritt premiumfoder.

Fodret avgörande hur hunden kan prestera

Hedängens kennel har hela tiden höjt nivån och är målmedvetna när det gäller hundar och avel.
– Vårt mål med aveln är att tillföra rasen friska och sunda individer med goda jaktegenskaper som rasen är ämnade för. En viktig del är fodret. Vi prutar inte på någonting utan väljer Bozita Robur. Ett helfoder som jag varmt rekommenderar till andra.

Intresset för hundar och jakt blev starkare. Samtidigt växte umgänget och jakttillfällena blev fler. Men det var efter en fågeljakt i fjällen med en vorsteh som kom att förändra jaktens riktning.

Makarna ville utöka med ännu en ras.

– Vi ville höja nivån ännu ett snäpp och köpte oss två tikar, säger Ingrid Olofsson.

Det var Landinarnas Daisy (strävhårig vorsteh) och Rotuas G-Tindra (kleiner münsterländer) som blev startskottet för Hedängens kennel år 2000.

– De två tikarna var bra hundmaterial och dessutom fick vi bra hjälp av uppfödarna för att förstå hur vi skulle göra för att få dem till bra jakthundar. Det gjorde att vi själva kunde lyfta nivån på träningen vilket gav resultat i jakten. När vi själva sålde valpar kunde de i vår tur stötta valpköpare. Förutom regelbundna valpträffar anordnar vi fullbruksprov. Vi är också behjälpliga med frågor om lydnad, injagning, apportering, foder – inga frågor är för små.

 

Makarna Ingrid och Tomas Olofsson.

Just när det gäller foder är så är det Bozita Robur de förordar. Ett foder de gett till hundarna i många år.

– Fodret är spannmålsfritt med färsk kyckling och väl sammansatt med protein och fett. Det finns för alla livsstadier och energibehov och även för den kräsna hunden. Det bästa är att den är svensktillverkat och det känns bra i miljösynpunkt, säger Ingrid.

Jakten är en livsstil för makarna i Hedängens kennel och jakten bedrivs såväl hemma i Västergötland som till fjälls.

– Det absolut bästa med dessa raser att vi får en fantastisk möjlighet till allsidiga jakter, säger Ingrid.

Under åren har både Ingrid och Tomas haft förmånen att föra fram jaktchampions både i strävhårig vorsteh och kleiner münsterländer.

 

Fodret är avgörande för hur hunden orkar och kan prestera.

Tomas är även utbildad jaktprovsdomare inom Svenska Vorstehklubben och dömer på såväl fjäll, fält och skog.Hedängens kennel med makarna Ingrid och Tomas Olofsson väljer Bozita Robur till Landinarnas Daisy och Snöyran’s Glimra.

Den här hösten ska de se vad två och ett halvtåriga Glimra kan leverera, en hund som blev årets münsterländer 2017.

– Snöyran’s N-Glimra är en av de bästa hundar vi haft och hennes egenskaper kan göra att hon kan gå långt, säger Ingrid Olofsson.

 

För att ge bästa möjliga förutsättning att lyckas har Glimra fått Bozita Robur sedan hon var valp och som extra energi finns alltid våtfoder i tetra nedpackad i husses ryggsäck.

– Fodret är avgörande för hur de orkar och kan prestera. Våra hundar är värda det bästa, därför valde vi Bozita Robur för många år sedan, säger Ingrid Olofsson vid Hedängens kennel.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.