Vargjaktförespråkare trakasserad

Stig Lundström, ansvarig för rovdjursfrågor och vice ordförande för LRF Skåne, har gått ut med krav på skyddsjakt på den varg som dödat över 20 får i länet. Nu trakasseras han av anonyma personer, som till och med kapat hans identitet.

– De har stulit min identitet och det är en massa skit runt det. Du kan inte föreställa dig vilket elände. Jag får spärra mina uppgifter på allt, överallt. På rubbet, säger Stig Lundström till Kristianstadsbladet.

Han var beredd på negativa reaktioner när han blev frontperson när kravet på skyddsjakt på varg höjdes. Men han var inte berredd på den här totala kränkningen.

– Det är trakasserier som gått långt över gränsen. Ska vi kunna jobba i ett demokratiskt samhälle, och det vill jag göra med mina frågor, måste polisen och andra myndigheter får ett stopp, det kan inte vara legalt att kränka folk.

Han har polisanmält trakasserierna och hoppas nu att polisen tar sitt ansvar.

– Det måste bli ordning och reda så vi kan leva i demokrati, annars blir det extrema människor som driver samhället. Det kan vi inte acceptera, varken i denna fråga eller i någon annan, säger Stig Lundström till Kristianstadsbladet.

Även länsstyrelsen rovdjursexpert Bertil Nilsson har fått utstå kränkningar i både samtal och mejl.

Fotnot. Redan för ett år gjorde skrev Svensk Jakt en artikelserie om hoten mot jägare och rovdjurshandläggare. Du kan läsa delar av artikelserien här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev