Inbrott i hjorthägn i Tranemo

17 eller 18 kronhjortskalvar saknas från hjorthägnet vid Torpa stenhus i Tranemo kommun. Detta sedan någon har klippt upp staketet till hägnet på flera ställen, rapporterar Borås Tidning.

– Jag misstänker att det kan vara någon som sett möjlighet att ta kalvarna till kött eller för att sälja vidare, säger Pehr Zethelius, slottsherre vid Torpa stenhus, till BT.

I måndags kväll upptäcktes det att staketet till ett av hjorthägnet var uppklippt vid ett ställe. Det två meter höga stängslet var uppklippt hela vägen upp.

– Det verkar som att det hade skett ett antal dagar eller någon vecka innan, för snittet där stängslet var klippt såg gammalt ut, säger Pehr Zethelius.

Efter reparation av stängslet upptäcktes på tisdagen ytterligare två hål i hägnet. Pehr Zethelius polisanmälde då händelserna.

– Det är första gången på 19 år som det här händer. Jag tror inte att det rör sig om någon som har velat släppa ut djuren. Det hade varit väldigt långsökt för här har vi naturlig djuruppfödning.

 

Ovanligt få kalvar

I det cirka 100 hektar stora hägnet finns omkring 220 vuxna hjortdjur, både kron och dov. Kronhjorten kalvar tidigt och Pehr Zethelius säger till BT att han konstaterat att det fanns ovanligt få kalvar i år. Nu tror han sig ha funnit förklaringen.

– Det är ett otyg det här. Det är tråkigt att folk är ute och stryker på nätterna och inte kan låta andras saker vara ifred. Men vi ska bevaka hägnet så mycket vi kan i fortsättningen och så hoppas vi att vi får tag i busarna, säger Pehr Zethelius till Borås Tidning.

Enligt BT finns det inga spår efter någon gärningsman och vid de första genomsökningarna av hägnet har heller inte några spår av blod påträffats.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev