De var bäst på SM i kombinerat skytte

Totaltävlingen togs hem av Anders Benjaminsson, med Karl-Johan Brindbergs på andra plats och Roger Pettersson på tredje. Foto: Angelica Johansson

Årets SM i kombinerat skytte för damer, juniorer, oldboys och veteraner arrangerades av Svegeråsens jaktskytteklubb.

Som vanligt var det ett mycket bra arrangemang på den fina anläggningen. Det kombinerade skyttet upplever en uppgång och i år var det hela 51 personer som kom till start.
I damklassen var det Hanna Ståhl, Mellerud, som fick ställa sig högst upp på pallen. Det var ett bra skytte på sportingen som la grunden till guldmedaljen. På andra plats kom Emma Pettersson från Uppsala, följd av Caroline Karlsson, Rimforsa.

Juniorer

Emil Håkansson, Haninge, är mycket duktig i juniorklassen och tog hem guldet igen. Ny i dessa sammanhang var Linus Mellgren, Frösön, som belade andra platsen med bland annat ett mycket bra skytte på råbocken där han fick 98 poäng av 100 möjliga. Strax bakom kom Sam Lindström, Katrineholm, på en fin tredje plats. Mycket glädjande att det kommer nya duktiga juniorer.

Oldboys

I oldboys var det Conny Melin, Malung, som segrade strax före Lars Björk, Västerås. På tredje plats kom Bernard Raimondo, Götene. Här var det jämnt, det skiljde endast 15 poäng mellan första och fjärde plats.

Veteran

En nygammal skytt med delvis lånade vapen vann veteranklassen, nämligen Hans-Göran Didriksson, Svegeråsen. Detta gjorde han endast två poäng före tvåan Bertil Kainulainen, Glava. Även mellan trean och fyra var det hårt, endast en poäng skiljde. Där drog Kari Rouhiainen, Trollhättan, det längsta strået före Jan Carlsson, Borlänge.

Totalt

Det var också en tävling i tävlingen där öppenklass och övriga klasser tävlade tillsammans. Totalt segrade då Anders Benjaminsson, Bredared på mycket fina 372 poäng, följd av Karl-Johan Brindbergs, Hjo, på 353 poäng och Roger Pettersson, Mellerud, 346 poäng.

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev