Jägareförbundet höll vargmöte i Junsele

Peter Eriksson, ledamot i Jägareförundets styrelse, och förbundets generalsekreterare Bo Sköld vid måndagskvällens vargmöte i Junsele. Foto: Magnus Hansson

På måndagskvällen hade Jägareförbundet kallat till vargmöte i Junsele. Blott ett 30-tal åhörare infann sig, och det blev tydligt att många av dessa missuppfattat förbundets målsättning i vargfrågan.

– Vi måste bli tydligare med vad som står i vår handlingsplan, sa generalsekreterare Bo Sköld på mötet.

Vargmötet var, i likhet med den möten som Jägareförbundet tidigare under våren hållit i Karlstad och Falun, öppet för alla intressenter – oavsett förbundstillhörighet. Vid mötet blev det också mycket tydligt att Jägareförbundet misslyckats med att föra ut sitt budskap i vargfrågan.

Av mötesdiskussionerna att döma har många uppfattat det som att Jägareförbundet vill ha minst 150 vargar och minst en–två föryngringar per län. Detta är en grov missuppfattning, eftersom förbundets handlingsplan för varg anger högst 150 vargar i landet, och högst en–två föryngringar per län.

– Vi har varit otydliga i kommunikationen om vår handlingsplan för varg. Vi måste bli tydligare med att förmedla och föra ut budskapet om vad som faktiskt står i vår handlingsplan, sa Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld under vargmötet i Junsele.

Fakta

Jägareförbundets handlingsplan för varg anger högst 150 vargar i landet och högst en till två föryngringar per län.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev