Skogen och förbundet försöker hitta lösningar

Jägareförbundet och de stora skogsbolagen försöker hitta vägar framåt i älgfrågan. Foto: Martin Källberg

Nu arbetar skogsbruket och Svenska Jägareförbundet intensivt för att försöka hitta lösningar på problem istället för att gräva skyttegravar. Det handlar naturligtvis om älgjakt.

Ofta när skogsbolagen och Svenska Jägareförbundet har skilda uppfattningar finns det nästan alltid en koppling till älgar och älgjakt.
Men just nu finns det positiv anda där parterna försöker hitta lösningar på de problem som kan uppkomma, istället för att fastna i skilda uppfattningar om älgskador och hur många älgar det ska finnas.
Som bevis för detta samförstånd kring älgjakten finns ett undertecknat uttalande, där parterna erkänner det ömsesidiga beroendet.
”Vi är övertygade om att markägarnas ekonomiska intressen och jägarnas önskemål om en uthålligt god älgtillgång går att förena och att detta skall vara utgångspunkten för de lokala överenskommelser som krävs för en god älgförvaltning”
, skriver Jägareförbundet, Bergvik skog, Holmen, SCA och Sveaskog i det gemensamma uttalandet.
– I en överenskommelse av detta slaget måste båda parter kompromissa. Men jag ser en framgång i att markägarsidan här accepterar en viss nivå på älgskador för att vi ska kunna hålla en god älgstam. Naturligtvis finns det många olika aspekter i detta, men alla lösningar ska komma lokalt. Båda parter måste bjuda till om det ska fungera, säger förbundsordförande Björn Sprängare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev