17-åriga Bente Skåle fick skjuta sin första björn under uppsiktsjakt i Storåbränna i nordvästra Jämtland. Foto: Björn Thuresson

Björn skjuten under uppsiktsjakt

Under helgen sköt 17-åriga Bente Skåle sin första björn under uppsiktsjakt i jämtländska Storåbränna. Jaktlaget har under höstens jakt skjutit sju björnar.

Jaktlaget i byn Storåbränna i Jämtland försökte jaga älg.

Men det blir som oftast björn för jaktlaget med jägare från Finland, Norge och Sverige.  Här har ungdomarna i laget under höstens jakt fått chansen att skjuta sin första björn på spännande ståndskall.

 

Spännande jakt

Under helgen blev det den tredje uppsiktsjägaren i år som lyckats. Bente Skåle är en ung tjej på 17 år som nu lyckades skjuta sin första björn.

Efter att ha postat ut för älgjakt fick en passare se en björn komma in i såten där jaktlaget i Storåbränna skulle jaga älg. Eftersom det fanns björnar kvar på licensen kallades Patrick Ingves in med sin gråhund Ragge, vilken är en rutinerad björnhund. Då tog det inte länge innan upptaget på björnen var ett faktum. Jägarna i jaktlaget kunde höra upptaget på björnen.

 

Smög in

Gråhunden Ragge jobbade på bra och efter en stund övergick gångståndet i fast ståndskall.

Jaktlaget hade bestämt att det var 17-åriga Bente Skåle som under uppsiktsjakt  skulle få smyga sig in på björnståndet tillsammans med jägaren Magnus Jonsson. Efter en försiktig ansmygning klev björnen fram i en öppning och van skytt som Bente är fick hon nu skjuta sitt livs första björn.

 

Sjunde i år

En hanbjörn på 55 kg och den sjunde björnen i år och också den tredje björnen under uppsiktsjakt för ungdomarna och jaktlaget i Storåbränna.

 

Per Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev