Lotta Berg blir är vald som ny ordförande för BirdLife Sverige – Sveriges Ornitologiska Förening. foto: BirdLife Sverige.

Ornitologerna valde ny ordförande

Sveriges Ornitologiska Förening – BirdLife Sverige – har valt ny ordförande. Vid föreningens stämma på Bohus-Malmön blev Lotta Berg första kvinnan på ordförandeposten.

Fågelskådarna ökar enligt föreningen i antal, och det gäller inte minst kvinnor.

 

Erfaren ledare

Lotta Berg har lång erfarenhet av forskningsfrågor och vill jobba aktivt för att öka kunskapen om vilda fåglar och deras miljö.

–Jag ser verkligen fram emot att få lägga ännu mer kraft och energi på föreningen, som nu är i ett skede där vi både växer och utvecklas. Jag ser framför mig hur den satsning på barn och ungdomar som inletts de senaste åren kommer att få ytterligare utrymme, samtidigt som vi fångar upp ett ökande fågel- och miljöintresse hos den breda allmänheten oavsett ålder, säger Lotta Berg på föreningens hemsida.

 

Vill påverka

Hon ersätter Dennis Kraft som varit föreningens ordförande under nio år. Lotta Berg är vald på tre år.

– Arbetet med fågelskyddsfrågorna är ett annat område där vi tillsammans med våra systerorganisationer i andra länder kan få ökat inflytande över miljöpolitiken, för både fåglars och människors bästa, säger Lotta Berg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev