Svenska Rovdjursföreningen vill ha mellan 1.000 och 2.500 vargar i Skandinavien för att skapa långsiktigt hållbara populationer. Foto: Mostphotos

Bergstam ny ordförande i Rovdjursföreningen

Jan Bergstam, Karlstad, blir ny ordförande för Svenska Rovdjursföreningen. Han efterträder Torbjörn Nilsson, Karlstad, som valt att sluta efter två år som ordförande.

Jan Bergstam har en bakgrund som journalist på Nya Wemlands-tidningen och andra tidningar inom Ander-koncernen. Han har varit aktiv i främst vargdebatten under lång tid och medlem i SRF sedan 2011.

Jan Bergstam är även aktiv i Svenska Naturskyddsföreningen där han är kassör i Värmlandsavdelningen.  Jan Bergstam sitter i länsstyrelsens viltförvaltningsdelegation i Värmlands län. Det gör han som representant för naturvården på Naturskyddsföreningens mandat.

I ett uttalande på SRF:s hemsida säger Jan Bergstam,

– Det är spännande och hedrande att bli ordförande för en så viktig förening. Vi har starka krafter emot oss, men vi har en bred folkopinion i ryggen.

 

Jobbar för fler rovdjur

Rovdjursföreningens årsmöte antog en ny policy som innebär att föreningen ska jobba för vad man anser som långsiktigt livskraftiga populationer av rovdjur, vilket innebär miniminivåer på mellan 1.000 och 2.500 individer av varg, björn, järv och lo. Årsmötet vill också tydliggöra att man inte är emot all form av jakt.

– Samtidigt fortsätter vi förstås att vara mycket kritiska mot jaktens avarter, som licensjakten på varg och fällfångst av lodjur, säger Jan Bergstam.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev