Dansk får böta 20 000 för illegal rådjursjakt

En dansk jägare tvingas böta 20 000 kronor eftersom han skjutit ett rådjur från bil inom Ljungby kommun.

Växjö tingsrätt dömer mannen mot sitt nekande. Dessutom riskerar jaktvärden att bli indragen i en polisutredning om mened eftersom tingsrätten menar att mannen ljugit i rätten.

Vid rättegången bekräftade jaktvärden den åtalades uppgifter om hur han lämnade bilen, tog fram vapnet ur kofferten och sedan sköt rådjuret.Att ett rådjur skulle ligga kvar på åkern tio meter från vägen under den tid det tar att stiga ur bilen, hämta vapen och förflytta sig anser tingsrätten vara fullständigt orealistiskt, skriver Smålandsposten.

 

Vittne till händelsen

Ett vittne till händelsen har berättat hur ett skott avlossades genom ett nedvevat fönster på passagerarsidan på jägarnas bil och hur råbocken träffades av kulan. Vittnet stoppade bilen och insåg då att bilföraren ingick i hans eget jaktlag. Skytten och jaktvärden körde sedan ut på åkern och hämtade bocken.

Både den danske jägaren och jaktvärden har berättat att skytten var utanför bilen när skottet avlossades. I polisförhör lämnade de ändå helt olika versioner om vad som hände.

Förutom böterna ska den danske jägaren även betala sin försvarsadvokats ersättning på drygt 6 000 kronor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev