Ny rekordhjort från Nordmaling

Trofén från den kronhjort som Sune Höglander, Nordmaling, fällde på Järnäshalvön den 13 oktober i fjol är den största som hittills registrerats hos Jägareförbundet Västerbotten.

Trofén mättes i slutet av januari av jaktvårdskonsulent Hasse Johansson. Den höll 220,9 poäng och överskred därmed med god marginal poänggränsen för guld.
Hjorten var en 22-taggare med en hornvikt på 9,76 kilo och en stånglängd på 94,5 centimeter. Den fälldes under smygjakt på kommunens marker i Järnäsklubb.

Ytterligare hjortar
I höstas fälldes dessutom ytterligare två kapitala hjortar inom samma kronhjortskötselområde, båda under hjortjaktens första dag den 12 oktober.

Den ena av hjortarna fälldes inom Håknäs vvo av Dan Salomonsson, Håknäs. Det var en 15-taggare som höll 182,5 poäng, alltså silver.

 

Uppsiktsjakt

Den andra fälldes under uppsiktsjakt på Järnäs-Kråkens jaktkubbs marker av 15-årige André Sahlén Hurdén, Järnäs. Det var en 13-taggare som med 188,0 poäng även den överskred poänggränsen för silver. Hjorten var inte bara Andrés första utan också det första villebråd han fällt överhuvudtaget.
Kronviltstammen i Nordmaling i södra Västerbotten är känd för att producera hjortar med höga slaktvikter och troféer i absolut toppklass.

 

De hittills tre största hornen från Nordmaling:
1)  220,9 poäng. Skytt: Sune Höglander, Nordmaling
2)  218,7 poäng. Skytt: Mats Kareståhl, Bredvik
3)  213,6 poäng Skytt: Lars-Göran Persson, Nordmaling

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev