Landshövding kritisk mot utspel om tjuvjakt

Dalarnas landshövding Maria Norrfalk tar bestämt avstånd från utspelet om att den illegala jakten på varg har ökat, något som för en dryg vecka sedan framfördes av Mats Rapp, rovdjursspårare på Länsstyrelsen i Dalarna, och rovdjurshandläggaren Daniel Hansson vid Länsstyrelsen i Gävleborg.

 

Utspelet om att den illegala jakten på varg har ökat under de senaste åren har fått skarp kritik, inte minst från vargforskaren Olof Liberg. Även länsstyrelsen i Gävleborg har tagit avstånd från sin medarbetare Daniel Hansson i detta avseende.

 

Maria Norrfalk.

Nu sällar sig även landshövdingen i Dalarna, Maria Norrfalk, till den kritiska skaran. Hon uttrycker förvåning över utspelet som medarbetaren Mats Rapp stod för.

Det här är jätteolyckligt. Jag tar bestämt avstånd från påståenden om försvunna och illegalt dödade vargar, för det vet vi ingenting om. Vi ska omgående gå igenom och kontrollera tjänstemannens påståenden. Rapporten är ingenting som länsstyrelsen står bakom, säger Maria Norrfalk till Jakt & Jägare.

Jag blev totalt tagen på sängen när jag fick se påståendena om att tjuvjakten har ökat. Det är direkt tendentiöst. Vi ska titta på det här snarast. Om det sker den här veckan eller nästa kan jag inte säga men det måste ske så snart som möjligt, säger Maria Norrfalk till Jakt & Jägare.

Läs tidigare artiklar:

Länsstyrelse: Tjuvjakten på varg minskar

Olof Liberg sågar vargutspel

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev