Efter vargmötet: ”Kommer att titta mig över axeln”

Onsdagens närgångna och obehagliga möte med en varg har satt sina spår. Trots många oroliga tankar var ändå Sunnebon Lars Andersson tillbaka i sin skog på torsdagsmorgonen.
– Jag måste bli färdig med arbetet, säger han.

Lars Andersson förföljdes under onsdagen av en varg i Bjälverud norr om Sunne. För att undkomma vargen tog han skydd i traktorn. När han hunnit in i hytten stod vargen vid framhjulet och visade tänder. Foto: Boo Westlund

Lars Andersson förföljdes under onsdagen av en varg i Bjälverud norr om Sunne. För att undkomma vargen tog han skydd i traktorn. När han hunnit in i hytten stod vargen vid framhjulet och visade tänder. Foto: Boo Westlund

Mötet med vargen beskriver han som väldigt obehagligt och hotfullt.

– Det var väl ingen attack för jag hann in i hytten, men om jag inte hade hunnit till traktorn vet jag inte hur det hade gått, säger Lars Andersson.

– När vargen stod vid vänster framhjul tittade den rakt på mig och visade tänderna.

 

Sov dåligt

Lars Andersson har sovit dåligt efter mötet med vargen. Han säger själv att han låg länge och funderade. Många tankar har farit genom huvudet.

Mötet med vargen har fått honom att fundera kring hur farlig en varg kan vara. Samtidigt tänker han inte ge upp sitt jobb i skogen.

– Jag är i skogen nästan varje dag. Jag hugger, röjer och sätter plantor. Det är mitt sätt att hålla igång kroppen, säger Lars Andersson.

 

Livskvalitet

Som aktiv skogsbrukare ser han fram emot varje arbetspass. För honom är det en nödvändighet men också en fråga om livskvalitet.

– Det behöver inte bli så mycket gjort varje dag, men jag vill ut i min egen skog, säger Lars.

 

Inga korpar

Torsdagens arbetspass slutade utan nya vargmöten. Traktorn stod parkerad nära de vindfällen Lars hade att ta rätt på och under arbetet har tankarna har fortsatt att mala.

– Den kanske bara ville skrämma mig, och jag har funderat på om det kan ligga en slagen älg i närheten. Men jag har inte sett några korpar, säger Lars.

 

Mer observant

Mötet med vargen har påverkat Lars. Hans vänner har lovat att titta till honom, och själv kommer han att vara mer observant i fortsättningen.

– Det är inte så lätt att ha koll på allt runt om när man använder en motorsåg, men jag kommer att titta mig över axeln då och då, det är då säkert, säger Lars Andersson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev