Misstänkt illegal jakt på varg i Värmland

Sändarhalsbandet satt på en ung vargtik från Rottnareviret som främst är beläget på norsk mark, men som även till viss del berör norra Värmland.

Vi åkte ut och hittade en sändare under en stubbrot, övertäckt med mossa. Bandet hade blivit avskuret, och det är jag säker på att vargen inte klarat av själv, säger Per Larsson, länsstyrelsens naturbevakare, till NWT.

Vi såg inga andra spår efter vargen. Det kan ha varit så att den blivit dödad någon annanstans och att de sedan planterat sändaren där, fortsätter Per Larsson.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott.

 

Jägareförbundet tar avstånd

Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, beklagar det inträffade.

Det är beklagligt att det går åt det här hållet och Jägareförbundet tar avstånd från all illegal jakt. Men vi har också hela tiden varnat för att tjuvjakten på varg kommer att öka när vi inte längre har någon legal vargjakt, säger Lennart Johannesson.  

Vi kämpar hela tiden för att finns lösningar med legal jakt på varg. Men det är många på landsbygden som känner stor frustration och vanmakt över situationen och en del tar tyvärr lagen i egna händer, oavsett vad vi tycker om det, fortsätter Lennart Johannesson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev