Älgjakt för funktions­hindrade i Värmland

Svensk Jakt har tidigare rapporterat om att anpassad älgjakt för funktionshindrade arrangeras i Jämtland. Men även utanför Torsby i Värmland äger sådan ölgjakt rum i höst, rapporterar Värmlands Folkblad.

 

Alla sorts funktionshinder är välkomna, säger initiativtagaren Marcus Jardler, som driver assistansbolaget Rullarnas i Torsby, till VF.

Jag tänkte att vi måste anordna någonting så att de som vill ska få chansen att komma ut och prova under bra förhållanden, säger han.

 

Skogsbolaget tände på idén

Marcus Jardler kontaktade skogsbolaget Stora Enso som direkt tände på idén och nu ställer upp med både mark, jägare och hundar den 12 september. De som behöver ha egna assistenter med får gärna ha det, och om man inte har jaktlicens själv så går det bra att sitta bredvid en jägare, för att få känslan med att komma ut i skogen. Förfarandet är anpassat så att alla ska kunna vara med, oavsett handikapp.

Vi åker på småvägar och skogsvägar och fyrhjuling finns om man kan köra det, eller om man har en permobil så ska man kunna ta den ut på pass, säger Marcus Jardler till VF.

 

Öka tillgängligheten

Marcus Jardler är även med i ett annat projekt tillsammans med Svenska Jägareförbundet som bland annat går ut på att öka tillgängligheten på skjutbanorna. Han är själv rullstolsburen med intresse för jakt så han vet vari utmaningen ligger.

Det finns många som inte törs ta kontakt med jaktlagen för att de är rädda att de är i vägen.

Det är nog inga jaktlag som skulle säga nej till någon, det handlar mer om att lyfta upp frågan så att man inte har den känslan själv att man är till besvär, säger Marcus Jardler till VF.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev