Poliser som jagar ska inte få utreda jaktbrott

Poliser som jagar ska inte utreda jaktbrott som sker inom hemorten. Det föreslår förre överåklagaren Sven-Erik Alhem, numera rovdjursansvarig i Djurskyddet Sverige, till P4 Radio Sörmland.

 

Tidigare i år kom den förre överåklagaren, som numera alltså är verksam inom föreningen Djurskyddet Sverige, med ett utspel som gick ut på att poliser inte skulle få ingå i jaktlag. Nu har Sven-Erik Alhem slagit till igen. För de idag gällande reglerna rörande jäv vilka innebär att poliser inte ska utreda brott där anhöriga eller vänner är inblandade räcker inte, enligt Alhem. Han vill att poliser ska förbjudas att utreda jaktbrott som ägt rum på orten där de bor.

Framförallt när det gäller känsliga utredningar som handlar om till exempel jaktbrott mot varg. Då är det viktigt att den polis som ska utreda den typen av brott kommer utifrån och inte har någon nära koppling till orten där det misstänkta brottet är begånget, säger Sven-Erik Alhem till P4 Radio Sörmland.

I nästan alla andra brottssammanhang så har man en beredvillighet att vilja tala om vem som ligger bakom. Men så är det inte när det gäller varg, säger Sven-Erik Alhem.

 

”Poliser får inte ingå i jaktlag”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev