[cycloneslider id=”mattias-heed”]

Anlagd brand i eftersöksjägares bil

I början av juni drabbades den värmländske eftersöksjägaren Mattias Heed av brand i sin bil. Nu bekräftar polisen att branden var anlagd.

I en artikel i Värmlands Folkblad kommenterar Johanna Sachs, kriminalinspektör med ansvar för utredningen, att den tekniska utredningen stödjer misstankarna om anlagd brand.

– Eftersom vi i detta fall har två separata primärbrandområden är teknikerns sammanlagda bedömning att branden är anlagd, säger Johanna Sachs i intervjun.
Polisen har även säkrat ett fingeravtryck i bilen som kan föra utredningen framåt.

 

Oroande uppgifter
För Mattias Heed är uppgifterna både oroande och samtidigt en bekräftelse på det han själv misstänkt.
– Det är klart att det hade varit bättre om det varit ett tekniskt fel, men det trodde jag ju inte själv när det hände, säger Mattias.
Dagen innan branden hade Mattias gjort ett eftersök på ett skadat rådjur. Nära det skadade rådjuret fanns spår efter ännu en olycka. Hunden reagerade och Mattias Heed fann en hårtuss som kan ha varit päls från en varg. Eftersöket uppmärksammades i media och fjorton timmarna senare upptäckte Mattias branden i bilen.
– Jag kom ut på lördagsmorgonen. Då var vindrutan spräckt av värmen och det hade brunnit ända upp i taket, men slocknat.

 

Lever med ständig oro
Det hade brunnit i båda framstolarna, och Mattias satte direkt branden i samband med eftersöket. För honom var kopplingen självklar efter att han i januari avlivade en skadad varg vid ett eftersök.
Då mordhotades Mattias Heed och hans bil vandaliserades hemma på gården.
Men branden i bilen var värre.
Bilen stod parkerad några meter från det hus där Mattias låg och sov, och en fullt utvecklad bilbrand hade förmodligen också spridit sig till huset.
– Det är väldigt olustigt, och jag tycker att polisutredningen tagit lång tid, säger Mattias.
Nu har han monterat övervakningskameror och rörelselarm runt huset. Han håller extra koll på bilar och människor och lever med en ständig oro för nya angrepp.
– Det har varit lugnt nu, men det är klart att det inte känns bra, säger Mattias Heed.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev