Extra polistillsyn kommer göras under licensjakten på björn. Foto: Per Jonson & Daniel Birgersson

Polisen håller extra koll på björnjakten

Polismyndigheten kommer genomföra extra tillsyn under licensjakten på björn.

Polismyndigheten uppger på sin hemsida att man tillsammans med länsstyrelserna, jägarorganisationerna samt Naturvårdsverket har ett nära samarbete för att göra jakten så säker och smidig som möjligt.

Extra tillsyner kommer därför att göras vid licensjakten på björn.

– Det här är en del av vårt vanliga lokalpolisarbete på samma sätt som vi har arbetat kring älgjakten under många år. Vi vill upprätta en bra kontakt med alla inblandade och arbeta förebyggande tillsammans med jägare och myndigheter för att skapa en positiv anda kring jaktlagens efterlevnad, säger Joacim Lundqvist, viltsamordnare i polisregion Nord.

Arbetar förebyggande

Polisen arbetar förebyggande och med tillsyn av vapenlicenser, statliga jaktkort och utreder eventuella misstankar om jaktbrott. Dessutom kommer nykterhetskontroller genomföras i trafiken.

Polismyndigheten lyfter björnjägarnas ansvar att känna till vad som står i respektive länsstyrelses licensjaktbeslut i sin helhet samt hur många björnar som återstår på tilldelningen. Vidare poängteras vikten av att inte jaga med hjälp av motorfordon, som heller inte får användas för att söka efter, spåra, förfölja eller genskjuta vilt, för att förhindra vilt att undkomma eller för att avleda viltets uppmärksamhet från den som jagar.

Licensjakten på björn inleds 21 augusti.

Behövs det extra polistillsyn vid björnjakten?

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev