Hård kamp om bäste hagelstigskytt

Medaljörerna i juniorklass fr.v 2:a Adam Ingvarsson, 1:a Niklas Elofsson, 3:a Jonathan Nyeland. Foto: Lars Björk

Vid årets final i Gyttorp Cup var det en hård kamp om vem som var bäste skytt. Det blev till slut Rolf Vikström, Jönköping som återigen blev bäste skytt vid finalen.

Det var fyra skyttar som sköt fullt i de fem klasserna. Av dem var det tre i öppen klass, Hans Fredlund Storvreta, Ulf Carlsson Hovmantorp samt Håkan Lundqvist Stjärnhov. De fick först särskjuta om vem som skulle vinna klassen.
Efter tre särskjutningar var det Håkan Lundqvist som vann. Sedan fick han särskjuta om bäste skytt mot segararen i yngre oldboys: Rolf Vikström. Vid särskjutningen sköt båda varsin gång på ett dubbelmål.

Bra resultat
Sköt de fullt minskades öppningarna som figurerna syntes för varje gång. Inte förrän efter fjärde omskjutningen kunde segeraren Rolf Vikström koras.
I juniorklassen segrade Niklas Elofsson, Arboga, med mycket fina 194 träff av 200 möjliga. På andra plats kom Adam Ingvarsson, Urshult, på 191 poäng tätt följd av Jonathan Nyeland, Ydre, med 190 poäng.
Asta Gustafsson, Vingåker, var en klar segrare i i damklassen med 190 poäng. På andra plats kom Ylwa Donaldsson, Kalmar, med 173 poäng med hemmaskytten Emma Ivarsson, Uppsala, med 170 poäng på tredjeplats.

Utslagsgivande tävling
Årets final arrangerades av Börje Jsk. Det var en mycket bra och lagom utslagsgivande tävling på årets första sommardag.  Till årets final kom det 320 skyttar. Tävlingsledaren Ann-Marie Lundqvist hade tillsammans med sina ca 100 funktionärer gjort ett mycket bra jobb för att få till denna tävling.
I klassen Yngre oldboys var det nästan lika stor konkurrens som i öppen klass. Där segrade Rolf, som nämnts tidigare, på 200 poäng. Andra platsen knep Mikael Kyrksjö, Arvika på 193 med tredje pristagaren Erik Hulén, Hallsberg tätt följd på 192 poäng.

Veteraner
Veteranklassen vanns av Ingemar Björn, Hovmantorp, på fina 193 poäng tätt följd av Bengt Andersson, Alunda 191 och trea Boo Dahlberg, Eksjö, på 190 poäng.
Lagtävlingen vanns av Hovmantorp på 585 poäng. Trots att det är tre skyttar i laget var det bara två poäng ner till tvåan Åsbro. På tredjeplats kom Nimrod med 564 poäng. De skulle ha skjutit isär med Norberg som hade samma poäng. Då alla deras tre skyttar inte var på plats och kunde vara med på särskjutning så tog Nimrod tredjeplatsen.
Nästa års finalarrangörer Od, Herrljunga var på plats och tittade på arrangemanget så att de är ännu mer förberedda.
Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay