Tjuvjakt i Skåne fördöms av Jägareförbundet

Skånepolisen utreder flera fall av utstuderad tjuvjakt. Tydligen är tjuvskytten ute efter troféer eftersom huvudet på de funna djuren är borta, medan kroppen ligger kvar. På Jägareförbundet Skåne fördömer man kraftfullt tjuvjakten.

Kropparna från tre djur, en kronhjort, en råbock och en vildsvinsgalt har de senaste veckorna hittats i de södra delarna av Sjöbos samt i de norra delarna av Ystads kommuner. Huvudet har saknats på djuren och polisen ser ett samband mellan händelserna.
– Vi har inte tidigare haft något sådant här fall, där tjuvjägaren bara tar trofén, säger Hasse Persson vid Ystadspolisen till Skånska Dagbladet.

”Helt horribelt”
På Jägareförbundet Skåne ser man med mycket stort allvar på händelserna:
– Det är helt horribelt att tjuvjakt över huvud taget förekommer i vårt land. När det dessutom är så att man bara skjuter viltet för att plocka trofén gör det det hela ännu värre, säger jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson till Svensk Jakt.
Fredrik JönssonEnligt Fredrik Jönsson är tjuvjakten allvarlig på flera sätt. Den saboterar den långsiktiga viltförvaltning man ägnar sig åt i området och tar bort stora värden från markerna. Han uppmanar nu jägarna att samarbeta med varandra och med polisen för att få stopp på den eller de som ägnar sig åt verksamheten.
– Genom att hålla ögonen öppna, genom att låsa vägbommar etc, och genom att  prata med sina grannar om iakttagelser som gjorts kan jägarna göra mycket för att hjälpa polisen. Vi får verkligen hoppas att de skyldiga avslöjas och grips, säger Fredrik Jönsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev