Järpe

Stekt järpe i ­messmörsås  med kantareller. Foto: Lena Runer

Stekt järpe i messmörsås med kantareller

800 g utskurna järpbröst
smör och rapsolja till stekning
salt och grovmalen svartpeppar
1 dl vatten

Krydda brösten och stek hastigt på hög värme. Lägg dem att vila på en tallrik.
Koka ur pannan med vattnet och spara vätskan till såsen.

Sås
1 gul lök, finhackad
200 g kantareller
3 dl grädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1 msk svart vinbärsgelé
1 msk soja
smör till stekning
salt och vitpeppar
maizena till redning

Svetta löken i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kantarellerna och låt de fräsa en stund. Häll i grädde, vatten och stekskyn från stekpannan. Koka upp och tillsätt gelé och soja. Red med maizena utrört i vatten, smaka av med salt och peppar. Vispa till sist ned messmör efter tycke och smak. Lägg ner järpbrösten i såsen en kort stund och servera direkt ur stekpannan, med gelé och ugnsbakad potatis.

Recept: Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev