Under fältvandringen får deltagarna se både skadeproblematiken med betande gäss, men också en bild av möjliga lösningar. Foto: Lars-Henrik Andersson

Fältvandring med fokus på betesskador och gåsjakt

Under veckan genomförs en fältvandring på Åkerby säteri i Gräva-Åkerby, Örebro. Fokus kommer att ligga på betesskador, skrämselmetoder, avledande fågelåkrar samt gåsjakt och förvaltning av skadegörande fåglar.

Det är Jägareförbundet Örebro län och LRF som bjuder in till fältvandringen, som genomförs på onsdag den 26 april. Jägare och lantbrukare är inbjudna för att få en möjlighet att i fält öka kunskapen om skadeproblematiken och de lösningar som trots allt finns.

Det finns också möjlighet att ställa frågor till de sakkunniga som deltar, samt berörd lantbrukare. Även SLU och Länsstyrelsen Örebro län finns på plats.

Satsar på utbildning

Arrangemanget är ett led i Jägareförbundets projekt ”Gåsjaktsutbildning” som genomförs i pilotlänen Örebro och Södermanland. Projektet handlar om att ta fram en effektiv och etisk utbildning i gåsjakt och att öka intresset för gåsförvaltning.

Fältvandringen är kostnadsfri och anmälan sker till Studiefrämjandet Örebro på deras hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev