Gränsöverskridande domarkonferens

Beagleklubbens domarkonferens hade deltagare från när och fjärran. Foto: Lotta Magnusson

I slutet av augusti träffades jaktprovsdomare för beagle, stövare, drever och tax för en genomgång av kommande provregler (för beagle, drever och basset) samt för att diskutera kring nuvarande regelverk.

Konferensen arrangerades av Nedre Norrlands Beagleklubb och bland de närvarande fanns tillresta från bland annat Örnsköldsvik och Jämtland. Träffen hölls hos Dick Wedin i Mädan, Västernorrlands län, och totalt deltog drygt 20 domare.
På lördagen föredrog Ronny Westin, som suttit med i regelrevideringsgruppen, de kommande reglerna. Deltagarna fick sedan använda dessa i teorin under grupparbeten. Samma grupper fick möjlighet att använda sig av båda regelverken i praktiken, efter att ha varit ute på hundsläpp på söndagen. Släppen diskuterades därefter i ett gemensamt kollegium.
I år var det stor uppslutning även från taxsidan och förutom ras- och länsöverskridande samarbete fanns också Norge representerat av Sigmund Delin.
Det är värdefullt att även tax- och stövardomare väljer att komma på dessa träffar, eftersom klubbarna har ett nära samarbete med att bedöma varandras hundar.

Lotta Magnusson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.