Världsunik studie för att förebygga allergi

I början av juni behandlades de första valparna av rasen staffordshire bullterrier i en fältstudie för att förebygga allergi. Behandlingen har varit lyckad och inga sidoeffekter har observerats, skriver företaget Premune i ett pressmeddelande.

Nu ska hundarna följas med regelbundna besök hos Skandinaviens ledande veterinärer inom allergi. Redan inom 12–18 månader väntas de första indikationerna kring behandlingens allergiskyddande effekt kunna presenteras.
Studien som utförs av företaget Premune i samarbete med försäkringsbolaget Agria, Svenska Kennelklubben, Sveriges Lantbruksuniversitet samt foderföretaget Royal Canin, syftar till att undersöka allergiförebyggande effekt av Premunes behandling i en så verklighetstrogen miljö som möjligt.
Behandlingen baseras på ett naturligt förekommande bakteriellt protein med en unik förmåga att aktivera det tidiga immunsystemet. Valparna får behandlingen i form av droppar i munnen vid hembesök hos uppfödaren. Därefter följer studien de ordinarie vaccinationsbesöken och inkluderar en regelbunden klinisk utvärdering.

Fakta

Allergi har under de senaste åren utvecklats till en av hundens vanligaste sjukdomar. Statistik från Agria visar att var tionde hund, oavsett ras, lider av allergi. Det finns inget botemedel, allergi fordrar i regel livslång symptomlindrande behandling.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.