Pocherad ejder
Pocherad ejder med karljohansvamp och lime
4 personer
1 ejder
300 g Karl Johan
2 msk olivolja
vitlök
1 msk råsocker
1 msk rödvinsvinäger
saften av en lime
100 gram vindruvor
100 gram cocktailtomater
peppar salt.
Buljong:
3–4 l vatten
4 dl rött vin
200 g lök
8 cm ingefära
1 vitlök
4 lagerblad
1msk vitpeppar
3 msk salt
6 timjankvistar
Sjud fågeln i buljongen i 25 minuter. Skumma av regelbundet. Ta av grytan från värmen och låt fågeln ligga kvar i buljongen i två timmar i rumstemperatur. Under tiden som fågeln pocheras kan du sautera svampen i olivolja med vitlök, salt, råsocker, vitpeppar i någon minut och sedan tillsätta vindruvor, cocktailtomater och limesaft.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.