Färsbiff på tjäder
1 st (400–500 g) tjäderbröst
150–200 g fläskfärs
salt och peppar
3 putsade och kvartade fänkål
4 urkärnade och skalade tomater
1 dl blancherade och skalade bondbönor
2 dl vitt vin
1 lime, saften
1 msk råsocker
1/2 dl olivolja
olivsmör:
8 st urkärnade, hackade gröna oliver
2 msk grovhackad basilika
100 g rumstempererat smör
salt och peppar
Mal tjäderbröstet. Blanchera fänkålen i tre minuter, torka den och lägg den i en ugnsfast form. Blanda olja, limejuice, socker och vin. Häll blandningen över fänkålen och sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Tillsätt sedan tomaterna och låt stå ytterligare tio minuter i ugnen. Strax före servering tillsätts bondbönorna. Under tiden blandar du tjäderfärsen med fläskfärsen.
Forma fyra biffar och grilla i en grillpanna.
Blanda samman ingredienserna till olivsmöret. Lägg grönsaksröran på tallriken tillsammans med biffen och garnera med olivsmöret.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.