Fasanburgare

200 g malet fasankött
100 g fläskkött
1 finhackad rödlök
2 msk grovhackad mynta
salt och peppar
4 msk olivolja
2 st bifftomater
50 g hel fetaost
4 msk tzatziki
2 st chiabattabröd

Tzatziki:
1 st gurka
3 st vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk socker
salt, peppar
1 1/2–2 dl väl avrunnen yoghurt

Blanda ihop färsen med mynta, lök, salt och peppar. Forma till rektangulära burgare. Grilla burgaren i en grillpanna. Skär upp tomaten och fetaosten i skivor. Skär itu brödet, pensla med olivolja och värm en liten stund i ugn. Varva tomat och ost på ena brödhalvan. Lägg på burgaren och toppa med tzatziki. Avsluta med den andra brödhalvan.
Så här gör du tzatziki: Skala gurkan och dela den, ta ur kärnorna och riv den på den grövsta delen av rivjärnet. Lägg gurkan i ett durkslag så att lite av vätskan försvinner.
Blanda ihop de övriga ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev