Friterade färsfyllda potatisdolmar
4 portioner
1 kg mandelpotatis
1–2 äggula
1–2 msk olja
450 g viltfärs
150 g fet fläskfärs
1 stor finhackad rödlök
2 skalade och urkärnade tomater
1 gul paprika
50 g hackade och urkärnade svarta oliver
2 hårdkokta ägg
Till panering:
1 uppvispat ägg
1 dl mjöl
2 dl finriven kavring eller vitt bröd
Löksalsa:
2 finskivade små rödlökar
1 dl finskivade rädisor
juicen av 1 lime
2 msk vegetabilisk olja
2 finskivade salladslökar
Koka, skala och pressa potatisen, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt äggula och olja till en smidig massa. Fräs löken och köttfärsen samt paprikan, tillsätt tomat, koka ihop. Tillsätt hackade oliver och ägg. Låt kallna. Ta en boll av smeten, platta ut den i ena handen, lägg fyllningen mitt på, stäng handen försiktigt så att det formas till en rulle. Se till att alla sidorna är ordentligt igenstängda. Rulla den i mjöl, därefter i det uppvispade ägget, samt rulla den i det rivna brödet. Fritera rullarna gyllenbruna. Blanda under tiden ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.