Marinerad rostbiff på älg
Marinerad rostbiff på älg med potatisgratäng
4 personer
800 g älgrostbiff
Marinad:
1/2 dl rödvin
1/2 dl soja
2 msk flytande honung
1 tsk mald ingefära
3 tsk salt
2 tsk nymald svartpeppar
Potatisgratäng:
3 dl mjölk
3 dl grädde
1/2 msk salt
1/2 msk salvia
en nypa timjan
2 klyftor hackad vitlök
800 g skivad potatis
Stek rostbiffen i ugnen på 80- 120 grader, sätt i en termometer och ta ut köttet när det
är cirka 58-60 grader, låt det svalna. Blanda marinaden och lägg köttet i en kraftig plastpåse, häll i marinaden och sug ut luften.
Låt det ligga i minst sex timmar. Om du vill påskynda marineringen kan du spruta in marinaden med en spruta och sedan låta köttet ligga en timme i kyl.
Skiva potatisen. Sjud upp mjölk och grädde. Tillsätt salt, salvia, timjan, hackad vitlök
och potatis. Låt potatisen sjuda under omrörning cirka 20 minuter.
Häll sedan över i en smord eldfast form och grädda i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter. Skiva köttet och servera med till exempel rårörda lingon, stekt karljohanssvamp, stekta grönsaker eller en sallad.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.