Älgkalv- och vildsvinsfilé
Älgkalv- och vildsvinsfilé med champinjonsås och bearnaise
4 personer
1 filé av älgkalv
1 filé av vildsvin
3 schalottenlökar
200 g champinjoner
1 chilifrukt
3 dl viltbuljong
3 äggulor
175 g klarat smör
2 msk dragonvinäger
1/2 msk dragon
salt och vitpeppar
Helstek älgfilén i ugnen på 75 grader till en innertemperatur på 58 grader.
Skär vildsvinsfilén i mindre bitar och tryck ihop till små biffar, salta och peppra,
panera i vetemjöl och stek på svag värme i stekpanna. Så här gör du champinjonsåsen: Hacka champinjonerna och löken, fräs i en kastrull. Tillsätt viltbuljongen och tärnad chilifrukt utan kärnor, red av med lite maizena och vatten.
Så här gör du bearnaisesåsen: Värm smöret till 45 grader, lägg äggulorna i en bunke tillsammans med dragonvinäger och hackad dragon, placera bunken i en kastrull med 50-gradigt vatten under ständig vispning tills det blir en kräm. Ta bort från värmen och vispa ned smöret lite i sänder, späd med lite ljummet vatten om såsen blir för tjock.
Tranchera älgfilén och servera tillsammans med vildsvinsbiffarna, såserna och en potatiskaka som du kan råsteka i plättlaggen.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.