Marinerad flintastek
Marinerad flintastek med örtsmör, kaneläpplen och grillade grönsaker
4 personer
2–4 tjocka skivor från vildsvinsstek
4 äpplen
1 dl socker
1/2 msk kanel
40 g smör
grönsaker och frukt att grilla (t ex ananas, paprika, lök, rotfrukter)
salt och peppar.
Marinad:
1/2 dl olja
2 klyftor hackad vitlök
2 msk soja
1 röd chilifrukt
150 g finhackad ananas
Örtsmör:
200 g rumstempererat smör
1 msk citronsaft
2 msk persilja
2 msk timjan
2 msk basilika
2 msk gräslök
2 msk dragon
2 msk libbsticka
Börja med att gnida in köttet med marinaden och låt det ligga i minst tre timmar.
Finhacka alla kryddor till örtsmöret, blanda med smöret och citronsaften.
Kyl ned i en rulle eller i mindre portioner. Skär frukt och grönsaker för grillen.
Grilla först köttet några minuter och lägg sedan i folie på eftervärme, låt termometern
gå upp till 64–66 grader i centrum.
Grilla grönsakerna. Värm sockret med smöret tills det får en ljusbrun färg, lägg i skivade äpplen och kanel. Värm i två till tre minuter.
Lägg köttet på en skärbräda, tranchera och servera med tillbehören.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.