Stekt duva med päronsalsa
Stekt duva med päronsalsa och persiljesås
4 personer
4 duvsköldar eller 8 duvbröst
200 g persilja
2 dl viltbuljong
2 dl crème fraiche
3–4 päron
1/2 chilifrukt
1/2 dl socker
1 limefrukt
2 msk smör
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Bryn vitlök och timjan i smöret i en stekpanna. Lägg i duvbrösten, vänd en gång och sätt in stekpannan i ugnen
på 100 grader. Baka till en innertemperatur på cirka 60 grader. Koka sockret med en deciliter vatten, det yttersta skalet och saften
från limen. Tillsätt tärnad chili och koka i fem minuter, lägg i tärningar av de skalade päronen och låt det hela kallna.
Skölj persiljan och ta bort stjälkarna, lägg ned persiljan och crème fraiche i en mixer och häll i kokande viltbuljong.
Mixa i cirka en minut och varmhåll i en kastrull. Koka inte såsen.
Tranchera och servera sedan duvan med salsan och persiljesåsen och en vitlöksdoftande klyftpotatis.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.