Älglövbiff
Älglövbiff med stekta tomater, löksmör och färsk potatis
4 personer
800 g biff eller filé från älg
800 g lättkokt färskpotatis
800 g små tomater
3/4 rödlök
en bukett timjan
50 g smör till stekning
1 msk råsocker
1 msk vinäger.
Löksmöret:
200 g rumstempererat smör
1 lime
3 vitlöksklyftor
30 g gräslök
1/4 rödlök
salt och peppar
Hacka och pressa lökarna, pressa saften ur limen, blanda med smöret och gör en rulle, sätt in den i frysen 15–20 minuter.
Koka potatisen och banka biffarna i en plastpåse eller plastfolie.
Stek tomaterna i smör med lök, råsocker och tillsätt vinäger på slutet.
Stek potatisen och sist biffen på hög värme i 15–20 sekunder på varje sida.
Servera genast med potatis, tomater och löksmöret.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.