Rådjurskotlett med svamprisotto
Rådjurskotlett med svamprisotto, tomat och vitlök
4 personer
1 sadel från ett medelstort rådjur.
Risotto:
4 dl avorioris
2 dl riven parmesan
5 dl färsk svamp
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde.
Tomatfräs:
3 dl coktailtomater
4 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
30 g smör
1 dl grovhackade kryddörter (t ex timjan, basilika, libbsticka)
Putsa sadeln fri från senor och hugg bort ryggraden så att du får två kotlettrader.
Bryn kotlettraderna hela och sätt i ugnen på cirka 100 grader och stek
dem till en kärntemperatur på cirka 58 grader.
Koka riset med buljongen, stek svampen och tillsätt grädden och osten på slutet.
Fräs vitlöken i smör och tillsätt tomaterna, chilin och sist kryddörterna.
Tranchera kotletterna, strö över lite salt och servera med risotto och tomatfräset.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.