Krepinettinbakad hjort
Krepinettinbakad hjort med svartvinbärssås och potatiskaka
6–8 personer
1 hjortsadel (ca 1,2 kg)
500 g krepinett
2 kg potatis
färska grönsaker (till exempel sparris, salladslök, späda morötter, sockerärter)
Svartvinbärssås:
400 g svarta vinbär
1 röd lök
4 dl rödvin
150 g smör
Krepinett är en tunn hinna som gör att köttet inte tappar vätska vid stekningen och blir
saftigare. Putsa sadeln fri från hinnor och fett. Blötlägg krepinetten i kallt vatten.
Skär ut ryggbiffarna så att de håller ihop, skär ut filéerna.
Lägg filéerna mellan biffarna och rulla ihop.
Klä sedan in rullen i krepinett runt om och stek i ugnen på 110 grader,
till en innertemperatur på 58–60 grader.
Skala och skiva potatisen tunt. Råstek skivorna och sätt sedan in dem i ugnen i en eller flera små portionsformar.
Hacka löken och fräs i en kastrull med lite smör, tillsätt vinet och koka upp.
Tillsätt vinbären, koka i tio minuter och mixa sedan med cirka 100 gram smör. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Ansa grönsakerna och förväll en kort stund.
När köttet är färdigt, skiva rullen och servera.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.