Hjortkotlett
Hjortkottlett Provençale med råstekt potatis, persilje- och vitlökssmör
4 personer
800 g hjortkotlett
1 kg potatis
100 g rumstempererat smör
1 vitlök
1 hg persilja
1 msk pressad citron
säsongens grönsaker
Blanda 80 gram av smöret med två till fyra pressade vitlöksklyftor, hackad persilja, lite salt och citronsaften. Lägg smöret i kylen. Skala och skiva potatisen, stek den gyllenbrun i en klick smör, pressa i två vitlöksklyftor, salta och peppra. Håll varmt i ugnen på 100 graders värme. Krydda och grilla kotletterna cirka fyra minuter på varje sida. Servera tillsammans med potatisen, det kylda smöret, varma grönsaker eller en god sallad.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.