Hjortmedaljonger
Hjortmedaljonger med svampgulasch och honungsyoghurt
4 medaljonger à 125–150 gram av hjortinnanlår
Svampgulasch:
800 g färska små svampar (olika sorter)
500 g tärnad potatis
3 skalade, urkärnade, grovtärnade tomater
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tunt skivade schalottenlökar
1 msk smör
2 tsk paprika
1 tsk chilipulver
5 dl kycklingbuljong
salt
peppar
1 krm malen kummin
2 msk finhackad persilja
Honungsyoghurt:
1 dl yoghurt
2 msk honung
2 tsk limesaft
salt
Fräs potatisen, löken och vitlöken i smöret. Pudra över paprikapulvret och chilipulvret. Fräs på svag värme, tillsätt kycklingbuljongen och låt koka tills potatisen nästan är klar. Stek under tiden svampen knaprig. Smaka av med kummin, salt och peppar. Tillsätt svampen och tomatköttet och ge ett snabbt uppkok. Rör ner persiljan. Blanda samman alla ingredienserna till honungsyoghurten. Stek medaljongerna och servera med svampgulaschen. Toppa med honungsyoghurt.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.