Svenska Jägareförbundet kallar till en extra årsstämma för att upphäva tidigare beslut och behålla medlemsavgiften oförändrad. Foto: Jan Henricson

Extra årsstämma för oförändrad medlemsavgift

Premium

Svenska Jägareförbundet håller i början av april en extra årsstämma med en punkt på agendan – att upphäva det tidigare beslutet om att höja medlemsavgiften.

På Jägareförbundets stämma 2019 beslutades att höja medlemsavgiften för ordinarie medlemmar med och utan Svensk Jakt. Ungdomsavgiften behölls oförändrad.

När pandemin slog till i fjol, och med de ansträngningar den förde med sig för mångas privatekonomi, hölls en extra årsstämma då förbundet beslutade att skjuta på höjningen av medlemsavgiften i ett år.

 

Oklokt med höjning

På grund av att läget inte förbättrats nämnvärt har förbundsstyrelsen beslutat att kalla till en extra stämma även i år. På dagordningen finns en punkt – att upphäva beslutet som togs 2020.

Förbundsstyrelsen skriver under punkten Fastställande av årsavgifter:

I anledning av det rådande läge som pandemin fört med sig föreslår förbundsstyrelsen extra årsstämman att upphäva 2020 års beslut om en höjning av medlemsavgifter. Pandemin har blivit betydligt mer långvarig än vad vi kunnat ana och det är många som har blivit drabbade på flera sätt. I dagsläget vet vi inte heller när den är över. Att då höja medlemsavgifterna i Svenska Jägareförbundet bedöms som ytterst oklokt.

 

Digitala stämmor

Man hemställer därefter att stämman röstar ja till förslaget att upphäva tidigare beslut om en höjning.

Om ombuden håller med förbundsstyrelsen, och inget talar mot det, innebär det att medlemsavgiften för jaktåret 2021–2022 blir som tidigare 600 kronor för ordinarie medlemskap, inklusive lokalorganisationer, med Svensk Jakt, samt 300 kronor för övriga medlemskategorier, inklusive ungdom.

Den extra årsstämman genomförs digitalt. Ordinarie årsstämma hålls den 5–6 juni med Öster Malma som bas för förhandlingarna. Ombuden deltar även då på distans, på grund av pandemin.

Att man inte kan vänta till ordinarie stämma med att besluta om medlemsavgiften beror på att det då inte finns tid att genomföra uppbörden, med att skicka ut aviseringar till medlemmar innan nästa medlemsår börjar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev