Tyck till om inventering av lodjur och järv

I ett svensk-norskt projekt pågår just nu en utvärdering av inventeringsmetoder för lodjur och järv. Nu efterlyses synpunkter på detta område, från organisationer och enskilda. Det skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

 

Sverige och Norge driver ett gemensamt projekt om inventering av rovdjur. Två arbetsgrupper har fått i uppdrag att utveckla gemensamma inventeringsmetoder för lodjur och järv.

Nu finns chans att tycka till om själva grunden för inventeringen, metodiken. Naturvårdsverket understryker vikten av lokal medverkan i inventeringen av stora rovdjur, speciellt att få synpunkter från organisationer och andra intresserade.

Vi vill ta till vara på erfarenheter som gör det lättare för renskötare, tamdjursägare, markägare, jägare och andra som rör sig i skog och mark att delta i inventeringsarbetet. Vi tar gärna emot nya idéer som inte måste utgå från nuvarande metoder. Både stort och smått är intressant för att driva arbetet vidare, säger Magnus Kristoffersson, projektledare på Naturvårdsverket, i pressmeddelandet.

Här kan du läsa mer om utvärderingen och lämna dina synpunkter.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev