Rickard Widmark med sin stora älgtjur. Foto: Privat

Rickards 26-taggare på myren

Premium

Den näst största älgtrofén som mättes in under 2019 kom från Västernorrland. Det var måndagen den 9 september och Rickard Widmark satt på pass vid Nällikmyra i ­Vigge, väster om Sundsvall.

– Jag hade tagit pass bakom en liten ­holme ute på en stor myr. Jag hade hört att en hund tagit upp, men det var långt bort. Efter ett tag sa hund­föraren på radion att vi skulle passa upp. Så hörde jag att det började plaska ute i myren och förstod att någonting var på gång, berättar Rickard.

26-taggaren kom lugnt och när den kom ut i en skjutgata fick Rickard läge. Att det var en tjur såg han, men inte hur stor. Det var väldigt disigt den här dagen.

 

Blev tyst

– Älgen gick undan en bit men jag hörde hur den blev kvar inne i en ung­skog och att det blev tyst. Efter ett tag kom hunden och hundföraren och han ­meddelade att allt var klart och gratulerade över radion. Han sa dock ­ingenting om att det var en stor tjur så det blev lite av en chock när jag kom fram och såg den. Jag har jagat i 27 år, men aldrig skjutit en så här stor älg. Det är den största som skjutits i jaktlaget.

Älgen vägde 320 kilo och var sju år gammal. Den mätte 350,67 poäng och hade 26 taggar. Trofén är den 16:e största i länet genom tiderna.

Totalt finns lite över 900 guldtjurar i trofédatabasen.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay