Området där den skadade björnen ska befinna sig begränsas av Södra Havsjön i nordväst, norra änden av Örsjön i nordöst, Örsjöberget i sydost och Kvarnsjödammen i sydväst. Karta: Polisen

Polisen varnar för skadskjuten björn: ”Förenat med stor fara”

Polisen i Värmland varnar för skadskjuten björn. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från farligt område och vara försiktiga.

En björn skadesköts under jakt i norra Värmland tidigare idag. Nu går polisen ut med en varning gällande vissa terrängområden. Det rör sig om ett större terrängavsnitt öster om Höljes samhälle.

”Vi avråder å det bestämdaste att allmänheten rör sig inom dessa begränsningslinjer. I det farliga området går en vandringsled, den så kallade Nordvärmlandsleden. Denna bör inte beträdas överhuvudtaget till dess att den skadade björnen är omhändertagen.

Det är förenat med stor fara att stöta på det skadade djuret och vi vill därför INTE ha in turistande allmänhet eller nyfikna i området. Eftersöket har nu avbrutits för natten och kommer att återupptas i gryningen. Detta arbete genomförs av erfarna jägare och polis. Det är mycket viktigt att övriga som eventuellt finns i området omedelbart lämnar detta och att inga andra tar sig till platsen”, skriver Polisen i Värmland på sin hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev