JägarSM i Västerås ska genomföras i augusti, men det blir med ett fåtal tävlande för att klara rådande restriktioner. Foto: Lars-Henrik Andersson

JägarSM 2020 påverkas av restriktioner

JägarSM 2020 ska som planerat genomföras i Västerås i augusti, men tävlingen kommer att präglas av coronapandemin. Antalet skyttar begränsas och fördelas på tre grupper så att det aldrig kan vara fler än 50 personer inne på skjutbanan samtidigt.

Med anledning av rådande läge och givna föreskrifter har tävlingsledningen tvingats ändra på upplägget för tävling den 8-9 augusti. Det är de numera vanliga reglerna om att stanna hemma vid sjukdomssymptom, hålla två meters avstånd och att inte hälsa med handslag. Att tvätta händerna noggrant och ofta samt komplettera med handsprit.

Dessutom begränsas antalet tävlande.

 

Anpassad tävling

Jägareförbundets skytteansvarige Lars Björk.

– Vi kommer att kunna ta emot 60 mot normalt 110 skyttar vid årets JägarSM. Skyttarna delas in i tre omgångar med 20 skyttar i varje, säger Lars Björk i tävlingsledningen.

Varje län får tre platser, med möjlighet till en fjärde och eventuellt en femte skytt . Skyttarna får vara på plats en halvtimme för skjutning, och måste lämna området snarast efter avslutat skytte för att antalet personer inte ska överstiga 50 på skjutbanan.

Skyttet kommer i så stor utsträckning som att hållas med länen samlade i samma skjutlag, för att minimera riskerna för smittspridning.

 

Tävling online

Antalet funktionärer kommer också att begränsas.

– Vi håller antalet funktionärer på så få som möjligt för att minska det totala antalet personer som är på banan samtidigt. Skytt ett i skjutlaget får ansvar för att protokollet kommer till sekretariatet, säger Lars Björk.

Under tävlingsdagarna kommer resultat att presenteras på nätet. Mer info finns på Västerås jsk:s hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev