Foto: Paavo/Mostphotos

Vill skyddsjaga varg: ”Känner sig stressad och orolig”

Premium

En varg gick vid lunchtid på lördagen omkring i en trädgård strax intill Edsbyn. Nu har även en fjärde skyddsjaktansökan lämnats in från Ovanåkers kommun i Hälsingland.

I ansökan beskrivs hur vargen i fullt dagsljus till synes helt obekymrat gick omkring på innergården, tio meter från brokvisten.

Sedan i höstas är det här tredje gången som den sökande har varg ”på besök”. Det uppges att familjen skjutsat sitt barn på skolan efter det första vargbesöket eftersom barnet inte längre vill stå ensamt och vänta på skolbussen.

”Jag parkerar inte bilen i carporten ute på gårdsplan längre, utan kör så nära huset som möjligt, pga rädslan att möta vargen”, står det i ansökan.

Vidare uppges att sökanden ”hela tiden känner sig stressad och orolig” samt att personen slutat upp med att ta promenader utomhus på grund av rädsla för varg.

 

Anmält till polisen

Den sökande har anmält det senaste vargbesöket till polisen men uppger samtidigt att ”anmälan mottogs väldigt dåligt hos polisen, men det kan ju bero på den mänskliga faktorn och att handläggaren hade en dålig dag”.

Skyddsjaktsansökan gäller en varg.

Under förra veckan skickades det in tre skyddsjaktsansökningar på varg. Den gången från boende och jägare i Alfta, som ligger cirka en mil öster om Edsbyn.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev