Monika Stridsman. Foto: Marie Gadolin

Stridsman lämnade Jägareförbundets styrelse

Monika Stridsman har valt att lämna Svenska Jägareförbundets styrelse.
– Bakgrunden till att jag lämnade handlar om att jag har annan bild av skogsbruket än övriga styrelsen, säger Monika Stridsman till Jägareförbundets hemsida.

Det var 2016 som Monika Stridsman valdes in i förbundsstyrelsen. Tre år senare valde hon att lämna sitt uppdrag i samband med styrelsens förra möte.

– Det finns ingen schism eller hårda ord. Istället har jag känt att jag har en annan bild av skogsbrukets ambitioner att plantera tall. Eftersom jag var med och startade projektet Mera tall är detta en viktig fråga för mig, säger Monika Stridsman till Jägareförbundet.se

Förbundsordföranden Torbjörn Larsson menar att det är helt nödvändigt att styrelseledamöterna kan stå upp för och försvara förbundets beslut och inriktning.

– Vi är i ett skede där Svenska Jägareförbundet tydligare än tidigare står upp för sina åsikter och vad vi vill. Känner en ledamot att denne inte kan stå bakom förbundets linje i viktiga frågor så är det rätt att avgå. Därför hyser jag stor förståelse för hennes beslut, säger Torbjörn Larsson till Jägareförbundets hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev