Foto: Privat

Plasket avslöjade stortjuren för Rune

Premium

Det var på eftermiddagen den 9 september 2016. Rune Nyström hade släppt sin jämthund Troll i närheten av Rötjärn i Örnsköldsviks kommun.
– Vid den här tidpunkten hade jag i princip gett upp. Det var tyst. Hunden var borta och jag hade ingen pejl. Jag satt och vänt­ade vid en väg. Det var en fin dag så jag satt nästan och somnade, berättar Rune.

Cirka 20 meter från vägen rann en bäck och helt plötsligt hörde Rune hur det plaskade till. Genom buskarna såg han ryggen på ett stort djur.

– Jag såg inte vad det var för älg förrän han kom ut på vägen. Då såg jag hur stor han var. Han stod helt stilla mitt på vägen med bredsidan till så det blev ett ganska enkelt skott. I skottet sprang han i väg, så jag blev lite kall. Jag fick i väg ett skott till och då lade han sig ned 20 meter in från vägen. En stund senare kom hunden, så det var hans förtjänst.

Tjuren, en 20-taggare, mätte 330,1 poäng och blev den största trofén som mättes in i Västernorrland under 2018 och den tionde största i hela landet. Det är också Rune Nyströms största trofé.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay