”Förgiftad” varg hade sannolikt drunknat

Den varg som hittades flytande i Stora Rötjärn i början av maj hade förmodligen drunknat.
Vargen har obducerats och det finns inget som tyder på att vargen förgiftats, fått någon smitta eller blivit skjuten, säger Tomas Örnfält hos polisen, till Nerikes Allehanda.

Det var för ett par veckor sedan som några förbipasserande personer hittade den döda vargen i Stora Rötjärn utanför Hällefors. De larmade polis och vargen plockades upp på land, men inga yttre skador kunde konstateras.

Polisen inledde ändå en förundersökning med misstanke om grovt jaktbrott eller förgöring, eftersom man misstänkte att vargen kunde ha blivit förgiftad vid en närbelägen slaktplats för älg.

Vi undersöker om den skulle kunna ha använts som lockningsplats för att smitta eller förgifta vargen med någonting, berättade Lotta Lindblad, polisens inre befäl, då för Nerikes Allehanda.

Det är mycket arbete som vi lägger ner kring det här nu. Vargkroppen är beslagtagen och skickad till statens veterinäranstalt i Uppsala för obduktion, fortsatte Lotta Lindblad i tidningen.

 

Stort medialt genomslag
Nyheten fick stort genomslag i landets medier, där det spekulerades i om vargen var förgiftad. Men nu visar alltså obduktionen att vargen vare sig är skjuten eller har förgiftats.

Eftersom vargen hittades flytande i en tjärn misstänker nu polisen att den har drunknat och förundersökningen läggs nu ner.

{DynamicContent:[Modul] Webbfråga}

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev