Blogg ökade gemenskapen i jaktvårdskretsen

Ett problem för många jaktvårdskretsar är att nå ut till medlemmarna och skapa aktiviteter och intresse, men Lidköpings jaktvårdskrets har lyckats på ett modernt sätt.

 

Alla vi som arbetar aktivt vet att det trots många medlemmar är svårt att få till aktiviteter med tillräckligt många deltagare. Lidköpings jaktvårdskrets har på ett smart sätt lyckats. Kretsen beslutade 2009 att starta en blogg där medlemmarna i kretsen kan lägga upp bilder och skriva och berätta om sina jakter.

Detta är även ett snabbt och kul sätt att få ut information från kretsen till medlemmarna och ett jättebra sätt för alla att få ta del av härliga berättelser och bild­er från runtom i kretsen.

 

Rävkampanj

Man startade även tävlingen Guldräven, där jaktlag ställer upp och skjuter rävar som de sen­are rapporterar in till krets­en. Guldräven startar 1 oktober och håller på till 15 mars. Det jaktlag som skjuter flest rävar får sitt namn ingraverat på ett vandringspris.

Första tävlingsåret sköts ett 30-tal rävar, året därefter då tävlingen fått fäste cirka 200, och nu senast omkring 130.

En jättebra och populär insats för viltvården. Kanske kan detta trevliga initiativ från Lid­köpings­kretsen vara startskottet för liknande tävlingar och blogg­ar runt om i länet.

 

Lidköpings jaktvårdskrets

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev